Milletvekili seçildiğini önceki gün ilan eden AK Partili Uşak Milletvekili adayı Fahrettin Tuğrul’a İYİ Parti’den çağrı yapıldı. İYİ Parti İl Başkanı Ayşegül Obalı, “Kendisi adaylık sürecinde de kendi partisinde bazı sıkıntılara yol açtı. Eğer seçildiyse de bunu hukuki olarak sağlasın. Bizim itiraz ettiğimiz sandıklarda yanımızda olsun temiz bir şekilde TBMM’ye gitsin” dedi.

İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı, itiraz ettikleri 295 sandıkla ilgili İl Seçim Kurulu’ndan gelecek haberi bekledikleri belirterek, AK Parti ikinci sıra milletvekili adayı Fahrettin Tuğrul’a çağrı yaptı. Tuğrul’un bu şartlar altında seçilmesinin kendisi açısından da doğru olmayacağını belirten Obalı, “295 sandık tutanağına itiraz ettik ve inşallah cevap alırız. AK Parti Milletvekili adayı Fahrettin Tuğrul’a çağrıda bulunmak istiyorum. Kendisi adaylık sürecinde de kendi partisinde bazı sıkıntılara yol açtı. Eğer seçildiyse de bunu hukuki olarak sağlasın. Bizim itiraz ettiğimiz sandıklarda yanımızda olsun temiz bir şekilde TBMM’ye gitsin. Bu sayede hem kendi üzerindeki bu olumsuz basıncı da kaldıracak ve kazanmışsa da gönül rahatlığıyla o makamda oturacaktır. Bunu yapmazsa görev süresi boyunca vicdanen rahat olmayacaktır” dedi.

Bir 2 kişi görseli olabilir

Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na

Uşak’taki AK Partili seçmenlerin de vicdanen bu durumdan rahatsızlık duyacağını kaydeden Obalı, “Toplumsal olarak da doğrusu sandıkların yeniden sayımıdır ve bu sağlanırsa AK Parti ve İYİ Parti’ye oy veren tüm seçmenlere karşı da sorumluluk yerine getirilmiş olur. Partimizin sadece yurtdışı oylarla kaybettiğine dair bir algı da doğru değil. Sandıklarda yaptığımız incelemelerde ciddi oy kaymalarının olduğunu görüyoruz. Bizim dışımızdaki partilerin de oyları başka partilere yazılmış. Biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Bize oy veren ve vermeyen tüm seçmenler için bu mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bir 6 kişi görseli olabilir

Öte yandan CHP Uşak İl Başkanı Koray Akgün de İYİ Parti’nin yaşadığı mağduriyet nedeniyle yanlarında olduğunu ifade etti. Akgün, “İYİ Parti’nin 295 sandıkta bir mağduriyeti var ve bu sandıklarla ilgili işlem mutlaka yapılmalı. Bizler bu süreçte İYİ Parti’nin yanındayız ve desteğimizi sürdüreceğiz” dedi. SP Uşak İl Başkanı İbrahim Dağgezen de, “AK Parti’nin de olsa İYİ Parti’nin de adayı olsa kim hak etse o kazansın. 1 oyla kazansak da kaybetsek de gerçekten adalet yerini bulsun” ifadesini kullandı. 

Editör: TE Bilişim