Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak’ta miting yaptı ve yoğun kalabalık dikkat çekti. TT olan miting programı, yaygın medya ve sosyal medyada faaliyet gösteren gazeteciler tarafından da ele alındı.

Yaygın medyada, genel olarak Kılıçdaroğlu’nun genel taahhütleri sıralandı. Fakat Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak’ın özel sorunlarına yönelik hiçbir tespit ve çözüm önerisi ortaya koymadı.

Elbette Kılıçdaroğlu’nun 81 ilin sorunlarını bilmesine imkan yok. Zaten böyle bir durum da pek mümkün değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 81 ilin sorunlarını bire birde bilmeyebilir. Fakat ekibi ve partilileri, bulundukları bölgeyle ilgili sorunları ve çözüm önerilerini liderlerine sunabilir.

Nihayetinde eleştirdiğimiz bir çok konu olmasına rağmen, AK Partililer bu konuda CHP’lilere göre daha koordineli çalışıyorlar.

Fakat CHP ve İYİ Parti’de böyle bir durum söz konusu değil. Türkiye genelinde iyi bir çıkış yakaladığı hissedilen (Son yerel seçimleri kazanmaları ve yaşanan sorunlara rağmen 6’lı masanın dağılmaması bu hissi uyandırıyor) Millet İttifakı’nda hala oturmayan bazı durumlar var.

Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak’a veya başka bir kente gittiğinde, ilk önce kendisine ufak bir brifing verilmeli. Ya da küçük notlarla bulunduğu kentin yaşadığı sorunlar anlatılmalı ve çözüm yolları da sunulmalı, daha doğrusu sunulmalıydı.

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu

Kılıçdaroğlu’nun Uşak mitinginde, Uşak’ın falanca sıkıntısına dair hiçbir açıklama yapamaması ve sadece genel geçer siyasetle sınırlı kalması ister istemez eksi puan almasına neden oluyor.

Bu durumun ortaya çıkmasında, Kılıçdaroğlu’ndan ziyade CHP’nin Uşak’taki il ve ilçe teşkilatlarının, milletvekillinin ve milletvekili adaylarının tembelliği en temel etmendir diye düşünüyorum. Burada, Kılıçdaroğlu’nu domine edecek ve geldiği yöreyle ilgili bilgi aktarımı sağlamak ya akıllara gelmedi, ya da bu siyasetçilerin hiçbiri kentle ilgili herhangi bir dişe dokunur bilgiye sahip değiller.

Benim gibi düşünen çok kişi var. Açıkçası, Kılıçdaroğlu’ndan Uşak’a bir devlet yatırımı sözü vermesini beklerdim. Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası gibi bir tesis, kapanmayan havalimanı veya kente adam gibi ve başlı başına bir Devlet Hastanesi…

CHP’nin ve az buçuk da İYİ Parti’nin il ve ilçe teşkilatları bu konularda kendilerine çeki düzen vermeliler.

Gördüğüm kadarıyla, hiç birinin bu tür konular pek umurunda değil. Bu nedenle şimdiden küçük bir uyarıda bulunmakta yarar var: Sakın ola ki bu seçimin ardından ilelebet koltukta otururuz sanmayın. Zaman su misali çarçabuk akıp gidiyor. Elbette oturduğunuz koltukların da bir terk etme tarihi var.

Gerçi eksiklerin olması biz basın emekçileri için bulunmaz da bir nimet. Dilerim önümüzdeki 14 Mayıs’tan sonra seçilen milletvekillerimiz bol bol çam devirirler, bol bol saçma sapan işler ve açıklamalar yaparlar. YAZAN: ALİ ARASLI

Editör: TE Bilişim