Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu

Uşak İYİ Parti aday adaylarına yönelik yaptığımız anket tamamlandı. Dün başlattığımız ve 1 gün  süren ankete 831 kişi katıldı. Ankete katılanların yüzde 56,32'si CHP'den İYİ Parti'ye katılan Dr. Dalyan Özdemir'in aday gösterilmesini isterken, ikinci sırada yüzde 19,14'le Mehmet Onur Başaltın yer aldı. İYİ Parti'nin flaş aday adaylarından ve daha önce Uşak Belediye Başkanlığını kıl payı kaybeden Muhammet Gür de yüzde 17,69'la üçüncü oldu. 3 ismin dışında; Emel Taşkın yüzde 3,97, Tolga Pirinçci yüzde 1,44 ve Ramazan Soydemir ile Mesut Taner Genç de yüzde 0,72 oranında oy aldılar. 

ANKETTE DİKKAT ÇEKEN NOKTALAR

Ankette Muhammet Gür'ün düşük oy alması en dikkat çeken nokta oldu. İYİ Parti'de aday sayısının azlığı, Dr. Dalyan Özdemir gibi tanınırlığı yüksek isimlerin şansını artırıyor. Bunun dışında internet anketi olması nedeniyle, genç kullanıcıların yoğunluğunun ikinci çıkan Mehmet Onur Başaltın'ın daha yoğun oy almasını sağlamış olabilir. Ankette düşük oy alan aday adaylarının kamuoyunda tanınırlıklarının düşük olması da etkili oldu. 

ANKET SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

NOT: ANKET İNTERNET ORTAMINDA YAPILMIŞTIR VE BİR KULLANICI SADECE BİR OY KULLANMIŞTIR. BU TÜR ANKETLER, KLASİK ANKETLERE GÖRE KATILIMCILARIN BELİRLENMESİNDE HOMOJEN BİR DAĞILIM SAĞLAMASA DA GENEL KANI İÇİN FİKİR VEREBİLİR ÖZELLİKTEDİR. 

Editör: TE Bilişim