İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz, ülke genelinde başta ekmek olmak üzere birçok temel gıda ürününe, akaryakıta ve diğer günlük tüketim malzemelerinin yanı sıra, sanayideki hammadde, ara ve ana mamul fiyatlarına yapılan zamlarla ilgili yaptığı değerlendirmede, “AKP’nin iflas eden ekonomi politikasının bedelini bugün 84 milyon vatandaş olarak ödüyoruz. Üzülerek belirtiyoruz ki, ülkemiz her geçen gün ekonomik ve sosyal yönden kötüye gidiyor.  Bizler İYİ Parti kadroları olarak, bu kötü gidişe dur demeye hazırız. Her olumsuzluğa rağmen bu ülke bizim ve en kötü durumda dahi sorunları çözecek cesaret ve ferasetle hareket edeceğiz” dedi.

İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz, artan fiyatlar ve vatandaşın düşen alım gücü nedeniyle bir açıklama yaptı. Yanlış faiz ve kur politikalarının yanı sıra, Türkiye’nin üretim noktasında sistematik olarak dışa bağımlı hale getirildiğini belirten Toköz, çalışanın, esnafın ve sanayicinin ayakta kalamadığını dile getirdi. Toköz, “Şu anda kime sorsak, mutlu olmadığını ve geçinemediğini ifade ediyor. İnsanlar bu konuda çok haklılar, çünkü markete girildiği zaman fiyatlar cep yakıyor. 100 lirayla 5 litre yağ anca alabiliyorsunuz. Marketlerde alınacak ürünler adetle sınırlı tutulmaya başlandı. Benzinliklerde kuyruklar oluştu ve Türkiye sanki kıtlık dönemini yaşıyor hale getirildi. Bunun sebebi, yanlış ekonomi politikaları ve AKP’nin dışa bağımlı tutumudur. Yerli üreticiyi bitiren ve her ürünü dışarıdan alarak büyüme naraları atan bir hükümetle karşı karşıya kaldık. 20 yıldır ekonominin dümeninde olanlar, bugün vatandaşa boş hamaset siyaseti yapıyorlar. Oysa AKP tabanı da bugün gerçekleri görmeye başladı ve onlar da yavaş yavaş durumun farkına varıyorlar” dedi.  

AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi

AK Parti iktidarının ekonomi politikalarının iflas ettiğini dile getiren Toköz, “Ekmek 1 ay içinde 2 sefer zam gördü. İlkinde gramaj düştü, fiyat sabit tutuldu ve bu hafta itibariyle de 2,5 TL’ye çıktı. Unun fiyatı, sanayideki toptancıda 270 TL’den 330 TL’ye yükseldi. Üretimin bitmesi nedeniyle vatandaşımız evine ekmek götüremez hale gelme noktasında. Şekere ve çaya gelen zamların yanı sıra, akaryakıt gibi temel gereksinimler sürekli zam görüyor. Bunun yanında sanayicinin aldığı ham madde fiyatları sürekli zamlanıyor ve insanlar üretemez hale getiriliyor. Bu yaşananlar artık AKP’nin bilinçsiz ekonomi politikalarının iflas ettiğini anlamına geliyor. Bizler İYİ Parti kadroları olarak, bu kötü gidişe dur demeye hazırız. Her olumsuzluğa rağmen bu ülke bizim ve en kötü durumda dahi sorunları çözecek cesaret ve ferasetle hareket edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim