Uşak’ta milletvekili aday listeleri yarın  belli oluyor. Kentte AK Parti, CHP ve İYİ Parti’nin aday listelerinde kimlerin yer alacağına dair, kulislerde ‘aday loto-toto’ oynayanlar ve bahse girenler var. Yarın YSK’ya bildirilecek listelerin kesinleşmesi için her 3 siyasi partilerin genel başkanları ve kurmayları, Ankara’da bugün sabaha kadar mesai yapacak.

Adayların kim olacağına dair önceki gün bir kulis haber yaptık ve burada AK Parti’de sürpriz isimlerin yer alabileceğini ifade ettik. Uşak’taki siyasi partilerin aday seçiminde nasıl davranacaklarına dair yeni bilgiler geldi.

İşte Cumhur ve Millet İttifakı’nın bileşenlerindeki son durum:

AK PARTİ KENDİ 3 İSMİNİ YAZACAK

MHP’nin önceki gün Türkiye genelindeki adaylarını açıklamasının ardından AK Parti’nin kendi milletvekili adaylarıyla yola devam edeceği belirtildi. Son dakikaya kadar her hangi bir değişiklik olmazsa, Uşak’ta AK Parti kendi aday adaylarından 3 isim seçecek.

İYİ PARTİ KENDİ İSİMLERİNİ YAZACAK

İYİ Parti de seçimlere kendi isimleriyle girecekler arasında. Uşak’ta İYİ Parti’nin 6 milletvekili aday adayından 3’nün listeye yazılacağı ve seçime bu şekilde gidileceği ifade edildi. Konuyla ilgili görüştüğümüz İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı da, bu bilgiyi teyit etti. Obalı, “Partimiz kendi adaylarıyla yola devam edecek. Uşak’taki 6 aday adayımızdan 3 isim belirlenecek ve 14 Mayıs seçimlerinde Uşak’ta başarılı olacağız” dedi.

CHP’NİN LİSTESİNE İTTİFAKTAKİ PARTİLER DAHİL OLUYOR

Uşak CHP’nin aday listesine ittifaktan isimlerin dahil olacağı öğrenildi. CHP Genel Merkezi’nin DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’nin adaylarından listeye ekleyeceği öğrenildi. Buna göre bir CHP’nin kendi aday adaylarından 2 ve diğer partilerden her hangi birinin listesinden de 1 ismin ilk 3’te yer alacağı ifade edildi. CHP’nin ittifaktaki partilerin adaylarına hangi sırada yer vereceği de bugün netlik kazanacak.  Öte yandan listeler yarın saat 17:00’de YSK’ya teslim edilecek.

Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na

ALİ ARASLI//

Editör: TE Bilişim