Yurtdışı oylarla Uşak’taki seçimin sonucu belli oldu gibi.

AK Partili Fahrettin Tuğrul, yurtdışından gelen oylarla milletvekili seçilmiş gibi görünüyor.

İYİ Parti’nin Merkez İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraz kabul edilmedi ve bir üst kademe olan İl Seçim Kuruluna başvuru yapıldı.

Burada da ret gelmesi durumunda konu direk Yüksek Seçim Kurulu’na gidecek ve oyların yeniden sayılıp sayılmayacağına da nihai karar verilmiş olacak.

İYİ Parti’nin talebi oyların yeniden sil baştan sayılması ve hak edenin Milletvekili olması. Bu yapılmazsa İYİ Partililer de bir moral bozukluğu ve hakkının yenilmişliği hissi oluşacaktır.

AK Partili Fahrettin Tuğrul da oyların tekrar sayımından yanadır diye düşünüyorum. Çünkü, dışarıdan duyduğum kadarıyla hakka hukuka riayet eden, kul hakkı yemeyen biri olduğu ifade ediliyor. Kazanmışsa da kaybetmişse de gönül rahatlığıyla bunu göğüsleyecektir.

İYİ PARTİ’DE SANDIK BOYKOTU OLUR MU?

Dün, Uşak Adliye binasında, İYİ Partili avukatlarla birlikte son itiraz süreci yeni bir boyuta geçti. Merkez İlçe Seçim Kurulu’ndan İl Seçim Kuruluna giden itirazın akıbeti önümüzdeki günlerde belli olacak.

İtirazla ilgili başvurunun ardından İYİ Partili yöneticilerle sohbet ettik ve onlara parti tabanının Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde sandığı boykot edip etmeyeceğini sordum.

Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım! Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım!

“İYİ PARTİ UŞAK’TA BOYKOT GİBİ BİR TUTUM SERGİLEMEZ”

İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı, bu soruya şöyle yanıt verdi:

“Sürekli telefonlar geliyor ve özellikle bayanlardan ciddi anlamda tepki var. Hatta telefonda ağlayanlar da oluyor ve üzüntülü olan seçmenimizi teskin etmeye çalışıyorum. Kolay değil kazandığımız milletvekilliğini almak için mücadele veriyoruz. Boykot konusuna gelince, bizler İYİ Parti teşkilatları olarak böyle bir tutuma girmeyiz. Bize yapılan yanlış varsa da, biz yanlışa yanlışla yanıt vermeyiz. İYİ Partiyiz, İYİYİZ ve İYİ kalmaya devam edeceğiz. Daha önce bel altı siyaset yapmadığımızı ifade ettim. Cumhurbaşkanlığı ikinci turun sonuna kadar durduğumuz yer ve aldığımız karar değişmeyecek. Bizler seçim döneminde bir oy Meral’e ve bir oy Kemal’e diyerek vatandaşımızın karşısına çıktık. Toplumumuz doğruyu ve yanlışı görüyor ve yanlış yapanların da haksız yere makam edinenlerin de hiçbir şey yanlarına kar kalmaz. İlahi adalet de er veya geç tecelli eder”.

Uşak Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Yasin Yavuz da, “Bize verilmiş 44 binin üzerinde oy var ve partili arkadaşlarımız, günlerdir doğru dürüst uyku uyumadılar. Hak arama mücadelemiz devam ediyor. Bu işin peşini bırakmayacağız. Sandıkların tekrar sayılması en sağlıklısı olur ve bizlerin de karşı tarafın da içi rahat eder,” ifadesini kullandı.

Görüşüne göre İYİ Parti’nin Uşak’taki itirazı YSK’ya kadar gidecek…

ALİ ARASLI

Editör: TE Bilişim